Sarmale de post cu praz si ciuperci

de Catalina L in Mancaruri de post, 17 Mar 2019 | 6513 vizualizari

 

Ce-mi plac sarmalele de post, de multe ori zic ca sunt mai bune decat cele cu carne.
Va propun o varianta cu praz si ciuperci.
Le-am gatit la cuptor 50 de minute prima zi, a 2-a zi am pus deasupra sos de rosii de casa si le-am gatit inca 40 de minute. Se topeau in gura. 
 
Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 150 g de orez
  • 2 fire de praz
  • 1-2 cepe
  • 4 morcovi
  • 300 g ciuperci
  • sare, piper
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri bune de bulion concentrat de rosii
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • boia de ardei dupa gust
  • cimbru uscat
  • 400 g de sos de rosii de casa
  • 20 foi de vita si 20 foi de varza murata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu praz si ciuperci:

Spalam bine in apa rece foile de vita si de varza.

Curatam si taiem ceapa si prazul marunt.

Curatam si dam morcovii pe razatoare.

Curatam si taiem ciupercile felii. Prajim ciupercile in 2 linguri de ulei timp de cateva minute.

Intr-o tigaie mare calim ceapa si prazul in 3 linguri de ulei de masline, adaugam morcovul si revenim bine.Adaugam orezul, ciupercile si o ceasca de apa.

Lasam orezul sa se umfle un pic, amestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza.

Condimentam : paprika, boia de ardei, sare si piper. Adaugam bulionul conentrat de rosii si amestecam.

Incepem sa facem sarmalele.

Le asezam intr-un vas pentru cuptor.

Acoperim cu apa si cu foile ramase. Punem deasupra cimbrul uscat.

Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 50 minute.

Verificam si ajutam apa daca este nevoie.

Le-am lasat sa se raceasca si le-am dat la rece.

A 2-a zi am pus  sosul de rosii de casa peste ele si un pic de apa si le-am gatit inca 40 de minute.

Minunate se topesc in gura.

Serviti-le cu mamaliga- reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu praz si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taitei cu varza, de post